maanantai 20. lokakuuta 2014

Iintu-inlayt

Sain tutulta kitarasepältä ruusupuisen otelauta-aihion, johon oli tehty jo valmiiksi nauhaurat ja alustavat jyrsinnät lintu-inlaylle. Mitäpä siinä muuta kuin lintu-otelautamerkit tilaukseen!

Aivan kaikki Sp-elektroniikan toimittamat lintu-inlayt eivät otelaudassa olleisiin upotuksiin ihan suoraan menneet, joten hieman käsityötä joutui tekemään. Minulla ei ennestään ollut näin pieneen näperrykseen sopivia talttoja, joten sellaiset piti valmistaa. Aihioina käytin paria käytöstä poistettua ruuvimeisseliä.

Tällaiset tuli pienen hiomisen ja terottamisen jälkeen. Kyseiset "taltat" toimivat yllättävän hyvin ja juuri niinkuin toivoinkin.


Suurensin upotuksia tarvittavista kohdista ja sovittelin otalautamerkit paikoilleen ilman liimaa. Pyrin saamaan otelautamerkit sellaiseen syvyyteen, että radiuksen hiominen on mahdollista siten, että lintujen siipien kärjetkin säilyvät ehjinä.


Sekoitin epoksin joukkoon hieman mustaa petsiä väriksi ja ryhdyin liimaamaan otelautamerkkejä paikalleen.


Epoksin kanssa työskentely oli näin ensikertalaiselta melkoista tuhraamista. En kuitenkaan ottanut turhia paineita liiman leviämisestä, koska otelauta kuitenkin hiotaan vielä. Nyt sitten odotellaan liiman kuivumista ja toivotaan, että merkkien liimaamisesta tuli muutakin kuin sanomista.


Itselle voisin muistiin laittaa, että jos joskus ryhtyy alusta asti otelautamerkintöjä tekemään, niin järkevää on harjoitella asiaa yksinkertaisemmilla muodoilla. Linnut ei varmasti helpoin mahdollinen upotusmalli ole aloittaa. Jos en olisi tätä otelautaa saanut melko valmiiksi työstettynä, niin aika hankala olisi ollut noita upotuksia tehdä. Varsinkaan kun en Dremeliä tai vastaavaa pientä jyrsintä ole käytössä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti